23 Nisan 2011 Cumartesi

TANYA La Guerilla

Marta Rojas-Mirta Rodriguez Calderon   

  
Kod adı Tanya olan bir kadın gerillayı anlatır kitap. Mücadeleleri, eylemleri, başından geçenler ile.. yanılmadınız. Bu Tanya Nazım’ın Tanyasıdır. ‘senin memleketini sevdiğin kadar ben de seviyorum memleketimi’ diye seslendiği Tanya; Tamara Bunke’dir.
  
Küba devriminden sonra Che Guevara ve yoldaşlarıyla beraber Bolivya seferine katılan bu kadın gerillanın hayatının bir dönemi (bazen çocukluğuna dair notlar da bulunur) anlatılır kitapta.
   Bolivya seferi sırasında ailesiyle olan mektuplarının temeline dayanan kitap aynı zamanda dönemin sosyal ve siyasal durumu ile ilgili de çok derin bilgiler barındırır.
    Küba devrimine dair önemli yapıtlardan olan Tanya La Guerilla konuyla ilgilenenlerin mutlaka okuması gereken kitaplar arasındadır.

  Elimdeki kitap Belge yayıncılıktan çıkmış olup;
  Çeviren: Saliha Nazlı Kaya
  Sayfa Düzeni:Aristan
  Kapak Tasarımı:Alparsan Tuygan
  Kitabın liste fiyatı 14 TL dir.
    Keyifli okumalar..
    Unutmayın; hayat sayfalarda…

Hiç yorum yok:

EMEĞE SAYGI

Aksi ispat edilmediği sürece, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 81. Maddesi gereği eserin tamamının telif hakları yazara aittir. Herhangi bir şekilde ''alıntı olduğu ve hangi yazara ait olduğu'' belirtilmeden ve yazıların linki verilmeden kullanmak hırsızlıkla eşdeğer suçtur. İlgili kanun gereği eser sahibi şikayetçi olduğu taktirde cezai müeyyidesi 3 yıldan 6 yıla kadar paraya çevrilemez hapis, 150.000/300.000 Tl ağır para cezasıdır..