26 Eylül 2011 Pazartesi

Kitap Çocuk



Merhabalar…
Uzun zaman oldu görüşmeyeli..
Blogla, çeşitli sağlık sorunları ve yoğunluktan ötürü ilgilenemedim. Üzgünüm..
Şimdi de güzel bir yazıyla yeni bir başlangıç yapalım diyorum. Ne dersiniz?
Sevgili Kitap Kurtları..
Uzunca bir süredir kafamda bir başka başlık açma düşüncesi vardı..
‘’Çocuk’’.
Bu başlık, benim için çok değerli…
Nedenini hemen açıklayayım.
Malumunuz, tüm davranışlarda, dil eğitimlerinde, hareket ve düşüncenin gelişiminde en önemli çağ çocukluktur. Ve eminim ki hepimizin hemfikir olduğu bir konu da kişinin gelişiminde ki en aktif öğelerden birinin kitaplar olduğudur. Bu dönemlerde çocuğa kazandırılan kitap alışkanlığı, ileride katlanarak büyür ve yaş ve gelişim düzeyine göre başkalaşan kitaplarla çocuk, donanımlı bir birey olabilir.
Çağımızın en itilmiş ihtiyaçlarından biridir ‘detaylı bilgi’.
Yaşadığımız ‘hızlı dünya’ ya ayak uydurabilmek için yalnızca gündelik/anlık bilgilerle donatıyoruz kendimizi ve bu nedenle de yüzeysel etkileşimler gerçekleştirip, monoton hayatlar ve sıradan beyinler haline geliyoruz. Bu hayata ne kadar ‘mutlu bir hayat’ denilebilir bilemiyorum. Kafamda bu konuda büyük bir soru işareti var ne zamandır.
Yaşamın sadece para kazanmaktan ibaret olmadığının farkına ne zaman varır çoğunluk bilemiyorum. Elbette ki para hayatımızı idame ettirebilmemiz için gereklidir. Ancak her şey değildir.
Bunu fark ettiğimizde çok geçse her şey için, geriye dönüp baktığımızda yalnızca boş bir hayat görüyoruz..
Oysa ki başka güzel duygular var..
Bilgiler…
Farklı hayatlar…
Başka dünyalar var…
Bir bireyin gelişebilmesi için yalnızca kendi hayatını bilmesi yeterli değildir. ‘Kendini gerçekleştirmek’ başka hayatları, düşünceleri, fikirleri bilmekle sağlanabilir.
Dünya’da milyonlarca farklı beyin, farklı düşünce mevcut olduğuna ve tüm bu fikirlerle tek tek oturup sohbet edemeyeceğimize göre, muhabbet edebilmenin yerine geçebilecek bir araç lazımdır. Ve bu yegâne araç da ‘KİTAP’ dır.
Yazımın başında da bahsettiğim gibi; donanımlı bir bireyin yetişebilmesi için kitap okuması şarttır.
Çocuk yalnızca kendi ailesini ve yakın çevresini tanımak yerine, başka dünyalarda gezebilmelidir. Ve aslında hepimizin hayal etmeyi unuttuğu şimdilerde, bir çocuğun hayal gücü olabildiğince gelişebilmelidir (öyle ya ‘büyük insanlar’ın büyük hayalleri vardı. Eğer bu hayaller olmasaydı belki de onlar da sıradan birer insandı).
Kitaplara verdiğim bu önem çocukluğuma dayanır benim de..
Ve inanırım okumanın büyüsüne, okuyanın gelişimine.
Bu nedenle de Sevgili Kitap Kurtları eğer başarabilirsem, blog’da bir Kitap Çocuk köşesi oluşturacağım ve burada çeşitli çocuk kitabı, masal ve öykü yazarlarını ve bu yazarların eserlerini sizlerle paylaşacağım. Umarım bu işin altından kalkabilirim.
Ve son olarak eğer etrafınızda bir ufak varsa, ona hemen bir kitap hediye edebilirsiniz.
Hatta sokakta bir çocuk mu gördünüz? Ve elinde şimdilerde çokça görülen, oyuncak zannettiği ama bir bir bilinç altına işleyen silahı mı gördünüz? Ve tesadüfe bakın tam da o anda bir kırtasiye veya kitabevi var oralarda.. Hemen gidip bir kitap alsanız o çocuğa ne kaybedersiniz ki?
Keyifli okumalar…
Unutmayın; hayat sayfalarda…

Hiç yorum yok:

EMEĞE SAYGI

Aksi ispat edilmediği sürece, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 81. Maddesi gereği eserin tamamının telif hakları yazara aittir. Herhangi bir şekilde ''alıntı olduğu ve hangi yazara ait olduğu'' belirtilmeden ve yazıların linki verilmeden kullanmak hırsızlıkla eşdeğer suçtur. İlgili kanun gereği eser sahibi şikayetçi olduğu taktirde cezai müeyyidesi 3 yıldan 6 yıla kadar paraya çevrilemez hapis, 150.000/300.000 Tl ağır para cezasıdır..