29 Ekim 2011 Cumartesi

Karnak Kafe

Merhabalar..
Soluksuz bir romana hazır mısınız?
Necib Mahfuz, 1911 Kahire doğumlu, edebiyatın en güçlü isimlerinden biri.
Kahire Üniversitesi’nde felsefe eğitimini tamamladıktan sonra, uzun yıllar kamu görevlisi olarak çalıştı. 1956-57 yılları arasında yazdığı Kahire Üçlemesi’yle kalemini dünyaya tanıttı.
Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazandı. Otuzdan fazla roman ve üç yüzden fazla öykü yazan Mahfuz 2006’da vefat etti.
Giderken ardında bıraktığı en güzel eserlerinden biri olan Karnak Kafe ise biz okurlara, büyük armağan doğrusu.
Karnak Kafe’de Mahfuz, ülkesinin yaşadığı iki önemli olayı kaleme almış. 1952 devrimi ile 1967’de ki Arap-İsrail Savaşı’nı takip eden yıllarda, yaşananların, ülkenin sosyal hayatına etkisini ustaca bir kurguyla analatan roman, bir kafede tesadüfen bir araya gelen insanların üzerinden anlatılır.
Kurunfula, Arif Süleyman, Muhammet Bahgat, Reşat Magdi, Taha el-Garib, Zeynep Diyab, İsmail el-Şeyh ve Hilmi Hamada ile tanışan kahramanımız, zamanla, bu insanlarla kaynaşır. Böylece onların acılarına, siyasetlerine ve aşklarına ortak olur.
İşkenceler, aşklar, sırlar ve umutlarla yaş dolu gözler yazan Mahfuz, Karnak Kafeye alır götürür sizi.
Mahfuz’un en sert dille kaleme aldığı romanı olan Karnak Kafe, sıkılmadan, büyük bir keyifle okunacak kitapların başını çekmekte.
Tarih ve kültür birikiminize bir artı daha getirecek bu kitabı en kısa zamanda alıp okuyun derim.
       Elimdeki kitap Turkuvaz Kitap’dan çıkmış olup liste fiyatı 10 tl dir.
       Editör: Hülya Balcı
       Düzelti: Ayten Koçal
       Kapak: Ayşe Nur Ataysoy
       Grafik: Bilgi Erdoğan
      
      
Keyifli okumalar..
Unutmayın; hayat sayfalarda

2 yorum:

HYPATİA dedi ki...

Bende son zamanlarda hiç okumadığım için Necip Mahfuz'un kitaplarından birini okumayı düşünüyordum...ilk dikkatimi çeken Kahire üçlemesiydi fakat şimdi yazınızı okuyunca...ilk bunu okumalıyım diye düşündüm...Kitap fuarında dahada uyguna alırım diye düşünüyorum böylece kütüphanem biraz daha büyür yazı ve tavsiye için teşekkürler :)

kitaplarlayasiyorum dedi ki...

Rica ederim. Umarım siz de benim kadar zevk alırsınız bu kitabı okumaktan :)

EMEĞE SAYGI

Aksi ispat edilmediği sürece, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 81. Maddesi gereği eserin tamamının telif hakları yazara aittir. Herhangi bir şekilde ''alıntı olduğu ve hangi yazara ait olduğu'' belirtilmeden ve yazıların linki verilmeden kullanmak hırsızlıkla eşdeğer suçtur. İlgili kanun gereği eser sahibi şikayetçi olduğu taktirde cezai müeyyidesi 3 yıldan 6 yıla kadar paraya çevrilemez hapis, 150.000/300.000 Tl ağır para cezasıdır..