19 Temmuz 2011 Salı

Olasılıksız

‘Bir ay önce bir çöplükte Julia, Nava’nn elini son bir kez tuttu ve öldü. Gülümsüyordu… Dondurmayı düşünüyordu…
Yapacağınız tek bir hareket, söyleyeceğiniz tek bir söz başkalarının hayatını ne kadar etkileyebilir hiç düşündünüz mü?
Olasılıksız, içerik itibariyle, diğer popüler kültür kitaplarından ayrılmış bir roman diyebiliriz. Dilini çok fazla beğenmesem de bilim, felsefe ve maceranın iç içe geçtiği bu roman, güzel bir tatil kitabı olabilir. Tabi biraz matematik seviyor ve olasılıktan anlıyorsanız.
Sürükleyici bir kurguya sahip olan bu kitap zaman zaman hiç de beklemediğiniz manevralarla şaşırtacaktır sizi. Yer yer kahramanımızın bir rüyanın içinde mi yoksa gerçek hayatta mı olduğunu anlayamayacaksınız.
Aynı zamanda pek çoğumuzun uzak olduğu için anlayamadığı, veya –diğer pek çok hastalığa olduğu gibi- önyargılardan dolayı anlamak istemediği, korktuğu bir hastalık olan şizofreniye farklı bir bakış açısıyla yaklaşır. Belki de kitabın beni çeken en önemli özelliği bu olmuştu…
Tüm bunlarla beraber güzel bir roman ortaya çıkaran Adam Fawer’i tebrik etmek gerek.
      Elimdeki kitap Aprıl yayıncılıktan çıkmış olup;
      Türkçesi:Şirin Okyayuz Yener
      Katkıda Bulunanlar: Burçin Altay
                                       Öykü Çağlayan
      Son Okuma: Özlem Aras
      Kapak Tasarım: Mineral Tasarım
      Baskı: Özkan Matbaacılık
     

      Keyifli okumalar..
      Unutmayın; hayat sayfalarda…
Not: Siz bu yazıyı okuduğunuzda ben çok uzaklarda olacağım.

5 yorum:

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

Benim yarım bıraktığım bir kitap Olasılıksız kimi çok seviyor kimide benim gibi yarım bırakmış genelde..

kitaplarlayasiyorum dedi ki...

Beğenilerinize hitab etmemiş olabilir elbette. Çok fazla hesap olması mı sıktı acaba sizi? :)

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

Sanırım evet daha durağan kitapları tercih ediyorum ben ama yarım bırakılmış bir kitap kitaplığımda sürekli beni rahatsız eder o yüzden hazır olduğum zaman okuyup bitireceğim Olasılıksızı :)

kitaplarlayasiyorum dedi ki...

Keyifli okumalar o halde :)
Ancak izniniz olursa, nacizane bir öneri yapmak isterim. Sizi sıkan bir kitaba devam etmeyin. Eğer rahatsız oluyorsanız, kitaplığınızdan çıkarın. Çünkü gerçekten çok sıkıldığınız halde okumakta ısrarcı olursanız, keyif alamaz ve bir süre ara verebilirsiniz belkide okumalara.. En azından bende çok oldu. Yine de sizin tercihiniz elbette. İyi akşamlar efendim :)

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

Aslında haklısınız okumak için diretmenin anlamı yok zira okumayı düşlediğim bir sürü kitap var aklımda :)bendede size iyi akşamlar ...

EMEĞE SAYGI

Aksi ispat edilmediği sürece, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 81. Maddesi gereği eserin tamamının telif hakları yazara aittir. Herhangi bir şekilde ''alıntı olduğu ve hangi yazara ait olduğu'' belirtilmeden ve yazıların linki verilmeden kullanmak hırsızlıkla eşdeğer suçtur. İlgili kanun gereği eser sahibi şikayetçi olduğu taktirde cezai müeyyidesi 3 yıldan 6 yıla kadar paraya çevrilemez hapis, 150.000/300.000 Tl ağır para cezasıdır..