21 Eylül 2012 Cuma

2012 Beyoglu Sahaf Festivali

Merhabalar,
Oncelikle bloglarimi okuyan herkesten ozur dilerin. Cok uzun zamandir hicbir sey yazmadim. Ancak simdi verecegim guzel haberin ardindan, etkinlik son bulur bulmaz yep yeni degerlendirmelerle devam edecegim yola.
Guzel sehrim Istanbul'da olmadigim icin acilis gunune yetisemeyecek olmanin huznuyle:
Evet Sevgili Kitapseverler, 2012 Beyoglu Sahaf Festivali basliyor.
25 Eylul-14 Ekim tarihleri arasi, yeryuzunun en guzel kokusu olan emektar kitaplarin rayihalarini solumak ve diger "biz"lerle bulusmak uzere festivalde olacagiz.
Bulundugum konum ve imkansizliklar itibariyle net bir bilgi alamamakla birlikte festival metkezinin kuvvetle muhtemel Tepebasi TRT binasinin alani olacagini dusunmekteyim. Net bir bilgi alir almaz sizlerle paylasacagim.

Gecen sene festival suresince sahaflara yonelik "cok pahali degil mi?" elestirileri getirildi. Ve kitapseverlerin benzer kaygiyi bu seneki festival icin de tasidiklari konusunda yazilar okudum. Ne var ki ben, gecen sene, degmez eserlerin fahis fiyatlardan satildigina sahit olmadim. Bu sene de makul fiyatlar cercevesinde ucretler olacagini dusunuyor ve umut ediyorum.
Sizlerin aksi yonde bir gozleminiz olduysa, paylasmanizi rica ediyorum.

65 sahafin yer alacagi festival 10.00-22.00 saatleri arasi ziyaret edilebilecek. Ben de doner donmez festival alanina gidip izlenimlerimi sizlerle tekrar paylasacagim.

Iyi gezmeler sevgili kitapseverler.
Unutmayin; hayat sayfalarda...

6 yorum:

buster dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kitaplarlayasiyorum dedi ki...

Soylediklerinize katilmiyor ve degerlendirmenizin de cokca objektif oldugunu dusunmuyorum. Cunku bahsetmis oldugunuz "aaa ne guzel kitap alalim, kulturlu olalim, eski de olsun askim" insanlari, benim bahsetmis oldugum gercek kitapseverler degiller.
Bazi kitapseveler onlari sadece okumazlar sevgili mr. Tambourine man. Kitap solumak diye bir sey vardir. Kitabi hissetmek, kelimeleri duymak, sayfalar arasi dunyalarda bogulmak vardir. Elbette siz de bunlari cok iyi biliyorsunuzdur. Ancak e-kitap sacmaliginin insanlari "kitap okurum" kandirmacasina ittigi su gunlerde, gercek okurlarin ihtiyaci olan sey, gercek kitaplarin sayfalarinda gercek dokunuslarla gercek yazarlari hissetmek ve hatta hayallerin dahi gercek oldugu baska diyarlara acilmaktir.
Sosyal medyanin gazi ile bunca sahafseverin festivali ziyaret ettigini dusunmeniz de uzucu.
Sahaf ve kitap yavas yavas cekiliyorken yasamlarimizdan, bu vahsi durus, sert gorus ve tek yon bakis acisi neden?
Fikirlerinize katilmamakla beraber onlari bizlerle paylastiginiz icin cok tesekkur ederim. Kitaplarla huzurlu bir yasam dilerim.
Saglicakla kalin...

fyodor mihailoviç dedi ki...

her sene sahaf katılımı gitgide düşen bir festival. Adı üzerinde bu bir "festival", fuar değil. Kampanya olur, indirim olur diye gidenler hayal kırıklığı yaşayacak. Burada önemli olan o tozlu kitapları görmek. Ama biraz klişe olacak ama "Nerede o eski sahaflar, gri yelekli amcalar?". Olsun, yine de her sene olduğu gibi gidip göreceğiz.

kitaplarlayasiyorum dedi ki...

Aslinda ne de haklisiniz...
Tekrar edilen veyahut degil ciddi bir konu sahaflarin azalip kulturlerinin git gide yok oluyor olmasi.
Festivalin tadini cikarmaniz ve yasam boyu kitapsiz kalmamaniz dilegiyle..

Unknown dedi ki...

Evet yine tepebaşı trt'nin yanındaki alanda oluyor ben iki senedir gidiyorum bu sene üçüncü olucak bu arada bazı yerler pahalıda olsa indirimli kitap olan kısımlarda var

kitaplarlayasiyorum dedi ki...

Sevgili Hayat Paylastikca,
Verdiginiz net bilgi ve paylasim icin tesekkurler.
Kitapli gunler dilerim... :)

EMEĞE SAYGI

Aksi ispat edilmediği sürece, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 81. Maddesi gereği eserin tamamının telif hakları yazara aittir. Herhangi bir şekilde ''alıntı olduğu ve hangi yazara ait olduğu'' belirtilmeden ve yazıların linki verilmeden kullanmak hırsızlıkla eşdeğer suçtur. İlgili kanun gereği eser sahibi şikayetçi olduğu taktirde cezai müeyyidesi 3 yıldan 6 yıla kadar paraya çevrilemez hapis, 150.000/300.000 Tl ağır para cezasıdır..